Hvordan velge riktig

Velge avfukter basseng

Du må ha avfukter i bassengrom!
For det første, hvis du har et svømmebasseng, spa eller boblebad innendørs, må du ha en avfukter. Hvis du ikke har det, så vil fuktigheten fra vannet skape mange alvorlige problemer i rommet slik som mugg og kondens. Maling kan flasse av og råte og rust kan forårsake strukturelle skader.

Sikkerhet
Å ha et elektrisk apparat som går på 230 Volt i et område der det er vann, er en risiko. Du må la sikkerheten til bassengbrukerne være den overordnede faktoren.

Plassering
Meacos avfuktere i serien MeacoWall er laget for bruk ved sømmebasseng i sone 1 IPX4. Dette betyr at en avfukter for svømmebassenget som ikke rengjøres ved å sprute vann kan plasseres i avstanden 1250mm – 2000mm fra bassengkanten i samsvar med HD 384.7.702 S1 og IEC 60364-7-702. Den må være minst 300mm over gulvet.

Nå vet du hvor nær bassenget du trygt kan plassere avfukteren, og da må du finne den beste plasseringen for ditt bassengrom. Å plassere avfukteren ved den smale enden av bassenget er ideellt for best mulig luftsirkulasjon. Pass på at du har nok avstand på alle sider. Du må forsikre deg om at du har nok plass til 200 mm på begge sider og minst 400 mm over og under.

Avstanden over og under er viktig fordi hvis toppen av avfukteren for eksempel er for nær taket, vil den tørre luften som kommer ut fra toppen av avfukteren treffe taket og komme rett ned til bunnen der avfukteren suger inn luft. Avfukteren vil dermed resirkulere sin egen tørre luft tilbake i seg selv, og den vil tro at luften er tørrere enn den egentlig er. Da vil den ikke avfukte bassengrommet godt nok.

Velge riktig størrelse avfukter for svømmebasseng
For å beregne størrelsen på avfukteren du trenger for bassengrommet ditt, trenger vi følgende informasjon:

  1. Arealet på bassengvannet og / eller boblebadet i kvadratmeter
  2. Vanntemperatur
  3. Lufttemperatur
  4. Om det brukes et trekk over vannet når det ikke er i bruk (Ja / Nei)
  5. Om du har ventilasjonsnlegg i rommet (Ja / Nei)

Hvis det er en gammel avfukter der som skal erstattes så kan det være lurt å gi oss litt informasjon om den også. Send gjerne bilde av typeskiltet på den.

Fra denne informasjonen kan vi beregne størrelsen på avfukteren du bør kjøpe.

Ring oss på 3347 0100 eller send oss en melding i dette skjemaet.