Avfukter, Spørsmål og Svar

Vaskerom og tørkerom

https://www.youtube.com/embed/gpUYzNAR_Wc?rel=0
Luftavfukter i vaskerom og tørkerom
Vasking og tørking av klær innendørs avgir store mengder vann. Dette kan gi deg problemer som dårlig inneklima, mugg, kjellerlukt og kondens. Det tar også lang tid å tørke klær i fuktig luft. En tørketrommel vil hjelpe, men de er ofte dyre i bruk og de sliter mye på klærne. Klærne har det best om de får tørke hengende.

God ventilasjon vil hjelpe og en vifte eller ventilator vil gjøre at luften skiftes ut og at du på den måten får tørket opp. Dette er likevel ikke nødvendigvis den beste løsningen. All den luften som går ut av huset tar med seg varmen, som du har betalt penger for.

Varme og ventilasjon i kombinasjon er en grei måte å fjerne fukt, men det er det samme som å fyre for kråkene. Da er det billigere å bruke en luftavfukter.

https://www.youtube.com/embed/DRFIgqMpeqI?rel=0
Hvilken luftavfukter skal jeg bruke i vaskerom og tørkerom?

Dersom du har en normal innetemperatur på ca 20 grader så kan du fint bruke en kompressorbasert avfukter, som for eksempel Meaco 12L Platinum, Meaco 20L Platinum eller Meaco 25L Platinum. Alle vil gjøre jobben godt, men jo større maskin du velger, desto raskere vil du tørke. 12L og 20L er forberedt for HEPA-filter som renser luften i tillegg, dersom du ønsker det. 25L har den høyeste tørkekapasiteten og den høyeste luftstrømmen. Denne maskinen er laget spesielt for tørk av klær på vaskerom.

Dersom du har et kaldt rom på 15 grader eller kaldere er det svært viktig å bruke en avfukter med tørkerotor. En av Meacos DD8L-modeller er riktig maskin her. Standard renser luften bedre enn Junior, men begge tørker like godt. Begge to har eget program for tørking av klær, og selv om vi anbefaler dem til kalde rom så er de like effektive i oppvarmede rom, helt opp til over 30 grader. DD8L Zambezi er den nyeste og mest moderne maskinen, og har flest funksjoner, velg den om du er i tvil.

DD8L Standard og DD8L Junior kan også leveres med festebrakett slik at du kan henge avfukteren på veggen. Det er ikke mulig på DD8L Zambezi.

Er du teknisk interessert og ønsker en avfukter som blåser fuktigheten ut til friluft? Arida S8 og S12 er sorpsjonsavfuktere som holder boligen din tørr på en elegant måte. Se video under om hvordan den kan monteres.
https://www.youtube.com/embed/1sABO8rvzw4?rel=0