Test og omtale

Hvilken avfukter er best i test 2021?

Nettstedet anbefaler.com har testet en rekke luftavfuktere som er å finne på det norske markedet i 2021. Anbefaler.com har kåret vinnere i flere forskjellige kategorier. De har sett på:

  1. Stor avfukter for romtemperatur
  2. Liten avfukter for romtemperatur
  3. Stor avfukter for kjellertemperatur
  4. Liten avfukter for kjellertemperatur

Grunnen til at de skiller på avfuktere til forskjellige temperaturer er at en avfukter med gode egenskaper er svært forskjellig i forskjellig temperatur. Det som kan være en god avfukter i romtemperatur er ikke nødvendigvis en god avfukter i en kald kjeller eller garasje.

avfukter best i test 2021 meaco arete

Første kategori ut er stor avfukter for romtemperatur, og her er den nye modellen Arete fra Meaco blitt kåret til best i test. Det påpekes at dette er en moderne avfukter med gode ytelser helt ned til 10 grader. Samtidig er avfukteren relativt stillegående og bruker lite strøm til å være en så kraftig avfukter. Les hva anbefaler.com skriver her.

Liten stille avfukter best i test

Andre kategori er liten avfukter til romtemperatur. Her er det Meacos bestselger Meaco 10L-ABC som går av med seieren. Som i mange andre tester her også anbefaler.com imponert over det lave lydnivået. Dette er en avfukter som bare gjør det den skal, uten å gjøre for mye ut av seg. Les hva anbefaler.com skriver om Meaco 10L ABC her.

stor avfukter kjeller best i test 2021

avfukter kjeller best i test arida s9l

Siste kategori er en liten avfukter for kjeller. Her er det som det pleier en tørkerotorbasert avfukter som er best i test, nemlig Arida S9L. Dette er en avfukter som har vært i Norge i noen år, og som vi har gode erfaringer med. Det er hyggelig å se at også anbefaler.com liker denne, og gir den testvinner for kjellertemperatur. De liker godt at dette er en av få avfuktere som egner seg i denne temperaturen som både har HEPA-filter og ionisering for å rense luften og redusere kjellerlukt. Her kan du lese hva anbefaler.com skriver om Arida S9L.