Avfukter, Spørsmål og Svar

Meaco DD8L st og jr – slange og vann i beholder

Jeg bruker dreneringsslange på min avfukter, men likevel kommer vannet i beholderen. Hva er galt?

Dette er en velkjent problemstilling for avfuktere, spesielt for modellen Meaco DD8L. Man kopler til slange for drensvannet, men likevel kommer vannet i vannbeholderen.

Det er ingen pumpe som pumper vannet ut, så vannet må renne av seg selv. Derfor må du ha fall på slangen. I tillegg er det slik at det må komme luft inn gjennom slangen for at vannet skal renne ut, om ikke blir det en “vannlås”. Dersom vannet ikke kommer ut gjennom slangen så går det i et overløp og fyller tanken. Når tanken er full stopper avfukteren.

Gjør følgende tiltak, og dette vil løse ditt problem:

1. Pass på å ha fall på slangen hele veien.
2. Kapp slangen slik at den har passende lengde. Dersom slangen ender opp i en kveil på slutten så vil man kunne få stillestående vann, og vannet renner ikke ut.
3. Dra slangen noen millimeter ut fra stussen der den er festet. Ikke skyv slangen helt inn. (*se forklaring under)
4. Dersom de tre første punktene ikke hjelper så forsøk følgende: Lag et lite hull i oversiden av slangen, like utenfor der slangen kommer ut av avfukteren. Dette vil slippe inn litt luft, og hjelpe vannet i å renne ut. Vi anbefaler et 4 mm hull ca 20 mm utenfor avfukteren, og selvfølgelig på oversiden av slangen.

* Den spesielt interesserte vil kunne se at stussen der slangen skal festes ikke er helt rund. Grunnen til dette er at det skal bli en liten luftlekkasje her. Den luften som slipper inn her gjør at vannet renner lettere ut. Mange kunder misforstår dette og tror det er her lekkasjen ligger. De forsøker derfor å trykke slangen godt inn på stussen. Noen forsøker også å tette med slangeklemme eller tetningsmasse. Dette skal du IKKE gjøre. Her skal det komme inn litt luft, og dersom det er tett her så vil dette kunne være årsaken til dine problemer. Forsøk heller å dra slangen noen millimeter ut, slik at det kommer luft inn.