Luftfukter, Spørsmål og Svar

Hvorfor ultrasonisk luftfukter

Hvorfor bør man velge en ultrasonisk luftfukter?
Det finnes mange forskjellige typer luftfuktere på markedet, og alle har sine fordeler og ulemper. Her skal vi se på hva som er fordelen med ultrasoniske luftfuktere. Andre alternatier kan være luftfukter med damp, eller evaporativ luftfukter.

Hvordan virker en ultrasonisk luftfukter?
Kort fortalt har en ultrasonisk luftfukter en liten metallplate som vibrerer så fort at små vanndråper rives løs fra vannoverflaten. Disse små vanndråpene blåses ut i luften av en vifte.

Hva er fordelene med ultrasonisk luftfukter?
Det er felere fordeler med ultrasoniske luftfuktere. Noen av dem er:

  • De er effektive i alle temperaturer og alle grader av fuktighet. Du mister ikke kapasitet selv om fuktigheten stiger.
  • Du kan tydelig se tåken, og dermed vite at du får tilført fuktighet. Du ser tydelig at den fungerer. Du ser lett når den har stoppet og er tom for vann (Da kommer ikke lenger den synlige tåken.)
  • Det er som regel enkelt å tilsette eteriske oljer dersom du ønsker å få tilført duft / aroma.
  • De er billige i innkjøp og billige i drift.

Ønsker du å lære mer om de forskjellige typene luftfuktere, så kan du lese mer her:

Ulemper med ultrasnisk luftfukter
Ultrasoniske luftfuktere er som regel gode nok for de aller fleste, men de kan også ha noen ulemper. Enkelte brukere kan irritere seg over disse tingene:

  • Det legger seg vann på bordet eller gulvet der luftfukteren står (Løses ved å flytte den høyere opp, eller sette den i luftstrømmen fra varmepumpa)
  • Det legger seg hvitt støv rundt luftfukteren (Løses ved å bruke kalkfilter og bytte det ofte)
  • Sjenerende klukkelyd fra luftbobler i vannbeholder (Løses ved å sette luftfukter lenger unna der forlk oppholder seg. Husk at fuktigheten sprer seg godt gjennom lufta.)

Lurer du på noe mer om luftfuktere, så er du velkommen til å ringe oss på 33470100 eller sende oss en melding i dette kontaktskjemaet.