Helse, allergi og inneklima

Hva er Astma Allergy Nordic?

Hva er Astma Allergy Nordic?
Astma Allergy Nordic er en felles merkeordning for de tre astma- og allergiforbundene i Norden. Det norske, svenske og danske allergiforbundet har gått sammen om en felles merkeordning som gjelder i alle tre land.

Merkeordningen gjelder produkter som er godt egnet for dem med astma- og allergiplager. Dette gjelder en lang rekke produkter, slik som luftrensere, luftavfuktere, maling, byggevarer og kosmetikk, bare for å nevne noe.

Merkeorningen astma allergy nordic
Det er mange produsenter og selgere som samarbeider med allergiforbundene for å gjøre merkeordningen kjent. En av samarbeidspartnerne er Bedre Inneklima AS i Sandefjord. Les mer om dette her.

Nyttige linker for å lære mer om merkeordningen Astma Allergy Nordic:
Les om selve ordningen her.
Les om forholdet mellom den gamle norske og den nye nordiske merkeordningen hos NAAF.no her.

Andre merkeordninger for astma og allergi.
Det finnes flere merkeordninger for dem med astma og allergi. På kontinentet har de ECARF, mens de har Allergy UK i Storbrittannia. Dette er tilsvarende organisasjoner og tilsvarende ordninger.

Les om den europeiske ordningen ECARF her.
Les om den britiske ordningen Allergy UK her.

Kjøper du produkter med godkjenning fra den ene eller den andre organisasjonen spiller ikke så stor rolle. Det viktigste er at en anerkjent organisasjon har gjennomgått produktet og går god for at produktet er nyttig og bra for deg.

Merket er bra, men sier ikke alt
Produktene med anbefalingsmerke fra Astma Allery Nordic eller tisvarende ordninger er bra. Du kan være sikker på at de tilfredsstiller minimumskrav for allergikere. Dette betyr ikke at produkter uten merket er dårlig. Det er ikke alle produsenter som tar seg bryet og kostnaden ved å få produktene godkjent. Produkter uten godkjenning kan altså være bra likevel, men da må du selv vurdere nytten for deg. Har du ikke kompetanse for dette så kan merkeordninger som dette være svært nyttig.