Borettslag og sameie

Fukt i kjeller

Fukt i kjeller. Hvilke tiltak hjelper mot en fuktig kjeller?
https://www.youtube.com/embed/LV59p6-nN38?rel=0
Videoen viser på ett minutt hvor enkelt det er å montere en sorpsjonsbasert rotoravfukter.

Hvilken avfukter er best for en fuktig kjeller?
Er du vaktmester eller styreformann i et borettslag eller sameie, så vet du at en fuktig kjeller er et stadig tilbakevendende problem. Mange ønsker å oppbevare saker og ting i kjelleren, men på grunn av for høy fuktighet i kjelleren oppstår mugg, råte og kjellerlukt. Bygningen er kanskje dårlig drenert, eller det er vanskelig å få kontroll på fuktigheten. En rotoravfukter er den riktige løsningen for en fuktig kjeller, enten det er i en liten kjeller under en enebolig, eller det er en stor kjeller under en bygård eller sameie.

Hvordan virker en rotoravfukter?
En rotoravfukter suger luft fra rommet der den står. Inne i maskinen blir fuktigheten fjernet fra luften, og den tørre luften blåses tilbake til rommet. Fuktigheten blåses ut av rommet som fuktig luft (ikke flytende vann). Du må altså ha en luftslange fra avfukteren og ut gjennom veggen til friluft. Bruk gjerne en eksisterende ventil.

Hvordan montere en rotoravfukter?
Det er veldig enkelt å montere en rotoravfukter. De fleste nevenyttige klarer dette fint selv. I korte trekk skal du gjøre følgende:

  1. Sett avfukteren på en hylle. Avfukteren skal helst stå så høyt opp som mulig, og den må stå i nærheten av et hull / ventil i veggen. 
  2. Kople til en slange på avfukteren. Denne trer du ut gjennom veggen.
  3. Kople til strøm ved å sette støpselet i stikkontakten.

Så enkelt er det! Skal du bruke hygrostat så setter du denne på 50% RF. Nå kan du sette deg med en kopp kaffe og vite at kjelleren er fri for fukt i mange år.
https://www.youtube.com/embed/sTlv3u1H7Cs?rel=0
Videoen forklarer raskt hvordan Arida S25 luftavfukter for kjeller fungerer.

Har du spørsmål til dette er du alltid velkommen til å kontakte oss her, eller ringe på 33470100 (hverdager 0800-1600).