Stall og hest

Avfukter stallen til hest1.no

Hester fortjener et godt inneklima, uten mugg og midd. 

Det genereres mye fuktighet i en stall. Både hester og utstyr vaskes, i tillegg frigør hestene selv mye fukt fra pust og svette. Temperaturforskjeller gir kondens, sommer som vinter. For mye fukt i stallen gir grobunn for mugg, både i foret og i bygningen. Holder du fuktigheten under kontroll vil du få et mer positivt hestehold.

Sorpsjonsbasert rotoravfukter monteres fast i stallen, med luftslange ut til friluft. Avfukteren fungerer slik at luften suges inn, fuktigheten trekkes ut, og blåses ut av stallen. Den tørre delen av luften blåses tilbake til rommet. Avfukteren krever godt renhold og noe vedlikehold for å fungere optimalt. Holder du det rent og ryddig i stallen, og bytter luftfiter ved jevne mellomrom så er du godt på vei.

Nedenfor kan du se to filmer som viser hvordan en slik avfukter kan monteres. Det er det samme installasjonen, vist i en effektiv kortfilm og i en lengre om mer detaljert film.

Kortversjonen:

Den fulle versjonen:

Samarbeid med hest1.no
Vil du snake med noen som kan det de driger med? Vi har et samarbeid med hest1.no i Larvik. De driver selv med hest og har selv denne avfukteren i sin egen stall. Der kan du få høre hvilke erfaringer de har med avfukter i stallen. Du kan finne hest1.no.no her.